Brambory s čedarem a slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balení čedar 1 balení anglická slanina podle chuti sůl podle potřeby máslo brambory dresink 1 balení zakysaná smetana 1 svazek jarní cibulka
Postup Brambory s čedarem a slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve předehřejeme troubu na 200 °C. Mezitím omyjeme pár větších brambor, odkrojíme jejich konce a brambory nakrájíme na plátky tlusté asi 1,5 cm. Čedar nastrouháme na jemno, slaninu nakrájíme na malé kostičky a zatím dáme stranou.
Plátky brambor rozložíme na plech vyložený alobalem, potřeme je z obou stran rozpuštěným máslem a posypeme solí. Přiklopíme druhým kusem alobalu a vložíme péct na 30 minut do trouby.
Po 30 minutách vyndáme plech z trouby, odklopíme alobal a brambory posypeme čedarem a slaninou. Na chvilku ještě vložíme do trouby, aby se čedar roztekl a slanina trochu opekla (ne víc než 10 - 15 minut). Mezitím jarní cibulku nakrájíme nadrobno a promícháme se zakysanou smetanou.
Brambory s čedarem a slaninou podáváme se zakysanou smetanou s nakrájenou jarní cibulkou.