Brambory s čedarem a slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balení čedar
1 balení anglická slanina
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
brambory
dresink
1 balení zakysaná smetana
1 svazek jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve předehřejeme troubu na 200 °C. Mezitím omyjeme pár větších brambor, odkrojíme jejich konce a brambory nakrájíme na plátky tlusté asi 1,5 cm. Čedar nastrouháme na jemno, slaninu nakrájíme na malé kostičky a zatím dáme stranou.

  2. Plátky brambor rozložíme na plech vyložený alobalem, potřeme je z obou stran rozpuštěným máslem a posypeme solí. Přiklopíme druhým kusem alobalu a vložíme péct na 30 minut do trouby.

  3. Po 30 minutách vyndáme plech z trouby, odklopíme alobal a brambory posypeme čedarem a slaninou. Na chvilku ještě vložíme do trouby, aby se čedar roztekl a slanina trochu opekla (ne víc než 10 - 15 minut). Mezitím jarní cibulku nakrájíme nadrobno a promícháme se zakysanou smetanou.

  4. Brambory s čedarem a slaninou podáváme se zakysanou smetanou s nakrájenou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!