Brambory s haluškami po staročesku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 ks vejce
2 lžíce máslo
8 ks brambory
4 dl mléko
1 lžíce sezam
200 g žampiony
1 ks velká cibule
200 g hrubá mouka
podle chuti
sůl
kmín
na ozdobu
cibule s natí

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout.

  2. Mléko mírně osolíme a přivedeme k varu. Potom přidáme polévkovou lžíci oleje a postupně přisypeme mouku. Mícháme tak dlouho, až když se těsto přestane lepit na hrnec. Potom ho necháme vychladnout a zapracujeme do něj vejce a pomocí dvou lžiček z těsta vykrajujeme halušky, které uvaříme v osolené vodě. Hotové halušky dáme do mísy a udržujeme v teple.

  3. Na másle zatím opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, přidáme kmín a dusíme do změknutí.

  4. Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky a smícháme s uvařenými haluškami a houbami. Brambory s haluškami po staročesku nezapomeneme posypat sezamem a ozdobit zelenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!