Brambory z remosky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks vejce
0.8 kg brambory
10 dkg uzenina
10 dkg anglická slanina
2 lžíce sterilovaný hrášek
1 lžíce čerstvá petrželka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
sušená rajčata
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do vymazané remosky. Osolíme, opepříme, posypeme pokrájeným česnekem, na nudličky pokrájenou uzeninou, sterilovaným hráškem a v oleji namočenými sušenými rajčaty. Všechno promícháme.

  2. Bramborovou směs zalijeme rozšlehanými vejci s posekanou petrželkou, posypeme kostičkami slaniny, remosku přikryjeme a pečeme, až brambory změknou a dostanou tu pravou barvu.

  3. Upečené brambory z remosky podáváme s rajským salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!