Brambory zapečené s mletým masem a bílým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
500 g brambory
1 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
150 g eidam
0 lžiček oregano
150 ml kysaná smetana
1 hlávka bílé zelí
100 ml sladká smetana
500 g mleté maso
1 konzerva konzervovaná rajčata
podle potřeby
olej
máslo na vymazaní
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Potom uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme oregano. Přimícháme rajčatový protlak, rajčata a společně podusíme.

  3. Bílé zelí nakrouháme na jemno. Povaříme 10 minut v osolené vodě, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.

  4. Troubu předehřejeme na 175 °C. Kysanou a sladkou smetanu smícháme. Zelí rozprostřeme ve vymaštěné zapékací formě, poklademe mletým masem a plátky brambor. Zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme přibližně 45 minut.

  5. Brambory zapečené s mletým masem a bílým zelím podáváme ihned po dopečení s krásně křupanou horní vrstvou brambor ozdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!