Brambory zapečené s mletým masem a bílým zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 500 g brambory 1 ks cibule 1 lžíce rajčatový protlak 150 g eidam 0 lžiček oregano 150 ml kysaná smetana 1 hlávka bílé zelí 100 ml sladká smetana 500 g mleté maso 1 konzerva konzervovaná rajčata podle potřeby olej máslo na vymazaní podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu petrželka
Postup Brambory zapečené s mletým masem a bílým zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Potom uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme oregano. Přimícháme rajčatový protlak, rajčata a společně podusíme.
Bílé zelí nakrouháme na jemno. Povaříme 10 minut v osolené vodě, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Kysanou a sladkou smetanu smícháme. Zelí rozprostřeme ve vymaštěné zapékací formě, poklademe mletým masem a plátky brambor. Zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme přibližně 45 minut.
Brambory zapečené s mletým masem a bílým zelím podáváme ihned po dopečení s krásně křupanou horní vrstvou brambor ozdobené petrželkou.