Bublanina s čerstvými malinami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 ml mléko
čokoláda
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
cukr moučka
2 hrstě maliny
1 balíček vanilkový cukr
380 g polohrubá mouka
80 g máslo (Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Vymícháme vejce, rozpuštěné máslo a oba druhy cukru do světlé pěny. Pak po částech střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promícháme (st. 5). Jako poslední, pouze na st. 3, vmícháme čerstvé maliny

  2. Těsto nalijeme na středně velký plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Těsto na bublaninu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C dozlatova

  3. Upečenou bublaninu s čerstvými malinami necháme vychladnout. Před podáváním ji můžeme postříkat rozpuštěnou čokoládou nebo pouze poprášit moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!