Bublanina s čerstvými malinami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 200 ml mléko čokoláda 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr krupice cukr moučka 2 hrstě maliny 1 balíček vanilkový cukr 380 g polohrubá mouka 80 g máslo (Hera)
Postup Bublanina s čerstvými malinami
Postup přípravy receptu
-
Vymícháme vejce, rozpuštěné máslo a oba druhy cukru do světlé pěny. Pak po částech střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promícháme (st. 5). Jako poslední, pouze na st. 3, vmícháme čerstvé maliny
Těsto nalijeme na středně velký plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Těsto na bublaninu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C dozlatova
Upečenou bublaninu s čerstvými malinami necháme vychladnout. Před podáváním ji můžeme postříkat rozpuštěnou čokoládou nebo pouze poprášit moučkovým cukrem.