Bublanina s třešněmi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
8 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
10 lžic cukr krystal
2-3 hrstě třešně
1 balíček vanilkový cukr
10-15 lžic polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si dáme vejce, cukr a rozšleháme. Po chvíli do těsta nalijeme olej a šleháme. Až je těsto dobře ušlehané, tak postupně přidáváme mouku a prášek do pečiva.

  2. Třešně omyjeme, zbavíme stopek a vypeckujeme.

  3. Po ušlehání nalijeme těsto na předem vymaštěný plech (pekáč) a posypeme třešněmi.

  4. Bublaninu s třešněmi pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. Pečeme, dokud povrch bublaniny nezhnědne. Nejlépe, když se buchta odlepí od kraje.

  5. Bublaninu můžeme připravit i z jiného čerstvého ovoce nebo použít kompotované.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!