Candát na ovoci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks vejce 4 porce candát 2 plátky ananas 1 ks mandarinka 1 ks banán 5 lžic hladká mouka olej na smažení podle chuti sůl koření na ryby podle potřeby máslo citronová šťáva
Postup Candát na ovoci recept
Postup přípravy receptu
-
Candáta očistíme, omyjeme, zakapeme citronovou šťávou a chvíli necháme rozležet.
Ovoce oloupeme, mandarinku rozdělíme na dílky, banán a ananas nakrájíme na větší kousky.
Hladkou mouku smícháme s kořením na ryby a odleženého candáta v ní obalíme. Pak jednotlivé porce namáčíme v rozšlehaných vejcích a ihned smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Když je ryba měkká, vyjmeme ji a uložíme v teple. Do výpeku dáme připravené ovoce a krátce jej osmahneme, aby se prohřálo.
Na talíře naaranžujeme ovoce, na to položíme porci candáta, přelijeme výpekem. Candáta na ovoci ihned podáváme.