Candát na ovoci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks vejce
4 porce candát
2 plátky ananas
1 ks mandarinka
1 ks banán
5 lžic hladká mouka
olej na smažení
podle chuti
sůl
koření na ryby
podle potřeby
máslo
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Candáta očistíme, omyjeme, zakapeme citronovou šťávou a chvíli necháme rozležet.

  2. Ovoce oloupeme, mandarinku rozdělíme na dílky, banán a ananas nakrájíme na větší kousky.

  3. Hladkou mouku smícháme s kořením na ryby a odleženého candáta v ní obalíme. Pak jednotlivé porce namáčíme v rozšlehaných vejcích a ihned smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.

  4. Když je ryba měkká, vyjmeme ji a uložíme v teple. Do výpeku dáme připravené ovoce a krátce jej osmahneme, aby se prohřálo.

  5. Na talíře naaranžujeme ovoce, na to položíme porci candáta, přelijeme výpekem. Candáta na ovoci ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!