Carpaccio z tuňáka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrst rukola 250 g čerstvý tuňák podle chuti sůl mletý černý pepř zálivka 2 lžíce olivový olej 1 lžička čerstvý zázvor 2 lžíce citronová šťáva 1 lžíce sójová omáčka 1 lžíce červený vinný ocet 100 ml pomerančová šťáva 1 lžička pálivá chilli omáčka na ozdobu sezamová semínka
Postup Carpaccio z tuňáka recept
Postup přípravy receptu
-
V malém kastrolu přivedeme k varu pomerančovou a citronovou šťávu a necháme svařit na polovinu. Šťávu necháme vychladnout, přimícháme ocet, sójovou omáčku, chilli omáčku, zázvor a vyšleháme s olejem, solí a pepřem.
Tuňáka nakrájíme na plátky, vložíme mezi dva pečící papíry a válečkem je rozválíme na tenké plátky. Plátky opatrně přendáme na talíř vyložený rukolou a pokapeme připravenou zálivkou. Nakonec carpaccio z tuňáka dochutíme mletým pepřem. Na pánvi můžeme ještě orestovat sezamová semínka, vypadají skvěle jako ozdoba.
Carpaccio z tuňáka podáváme s bagetou nebo toasty.