Celerové lasagne recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl máslo 2 ks celer 3 lžičky med 2 lžíce hladká mouka 1 ks větší cibule citronová šťáva 200 g strouhaný sýr 500 g mleté maso 3 lžičky dijonská hořčice mletý černý pepř 1 hrst čerstvá pažitka 2 ks vejce (M) 1 kelímek smetana 18% (215g)
Postup Celerové lasagne
Postup přípravy receptu
-
Celer nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě, do které přidáme trochu citronové šťávy. Celer vaříme asi 10 minut. Trochu vody si ponecháme
Mleté maso vymícháme s vejcem, nakrájenou pažitkou a rozetřeným česnekem. Ochutíme solí a pepřem. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno dáme vrstvu celeru, na to mleté maso, pak celer, maso a znovu celer. Celerové lasagne poklademe plátky másla a posypeme strouhaným sýrem
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme hořčici a med. Zalijeme malým množstvím vývaru z celeru a přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Podle potřeby dochutíme a povaříme 5 minut
Celerové lasagne pečeme asi 1/2 hodiny v troubě při 180 °C. Na talířích přelijeme omáčkou