Celerové pyré recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 ml vývar
50 g máslo
1 ks cibule
900 g celer
1 lžíce citronová šťáva
1 dl smetana ke šlehání
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Ty ihned pokapeme citronovou šťávou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm pomalu osmažíme. Přidáme celer a zprudka necháme vše jen chvíli osmahnout. Zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut.

  3. Směs rozmixujeme nebo prolisujeme a na velmi mírném ohni za občasného míchání necháme z pyré odpařit téměř všechnu tekutinu.

  4. Pak vmícháme horkou smetanu a ochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými novými brambory nebo jen tak s masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!