Celerový pekáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 10 dkg kabanos 2-3 ks menší celer 0.3 lžičky mletá sladká paprika 2 lžíce strouhaný eidam 2 lžíce sádlo na vymazání papriková vegeta 0.3 kg vařený uzený bůček podle potřeby strouhanka
Postup Celerový pekáček recept
Postup přípravy receptu
-
Menší celery oloupeme, omyjeme a v osolené vodě i s kouskem natě uvaříme skoro doměkka.
Vařený uzený bůček spolu se salámem nahrubo pomeleme, smícháme s vejci, posypeme vegetou, podle potřeby přidáme trochu strouhanky.
Celer nakrájíme na plátky, naskládáme je do vymazaného pekáčku, na plátky rozdělíme masovou hmotu, posypeme červenou paprikou a dáme do rozehřáté trouby zapéct.
Před dopečením posypeme každou porci strouhaným sýrem a ještě krátce pečeme.
Hotový celerový pekáček podáváme s bramborovou kaší a kompotem podle chuti.