Celerový pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
10 dkg kabanos
2-3 ks menší celer
0.3 lžičky mletá sladká paprika
2 lžíce strouhaný eidam
2 lžíce sádlo na vymazání
papriková vegeta
0.3 kg vařený uzený bůček
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Menší celery oloupeme, omyjeme a v osolené vodě i s kouskem natě uvaříme skoro doměkka.

  2. Vařený uzený bůček spolu se salámem nahrubo pomeleme, smícháme s vejci, posypeme vegetou, podle potřeby přidáme trochu strouhanky.

  3. Celer nakrájíme na plátky, naskládáme je do vymazaného pekáčku, na plátky rozdělíme masovou hmotu, posypeme červenou paprikou a dáme do rozehřáté trouby zapéct.

  4. Před dopečením posypeme každou porci strouhaným sýrem a ještě krátce pečeme.

  5. Hotový celerový pekáček podáváme s bramborovou kaší a kompotem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!