Celerový salát s kapií a okurkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g celer
1 ks červená kapie
5 ks nakládaná okurka
zálivka
2 lžíce olej
sůl
1 lžíce ocet
mletý bílý pepř
100 ml nálev z okurek
na ozdobu
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, omyjeme, rozpůlíme a asi 7 minut povaříme ve osolené a octem okyselené vodě. Poté jej vyndáme, necháme vystydnout a pokrájíme na hranolky.

  2. Kapii opláchneme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky. Okurky necháme okapat a krájíme na kolečka. Všechnu zeleninu smícháme do mísy.

  3. Nálev z okurek přecedíme, smícháme s olejem a podle chuti opepříme a dosolíme. Přelijeme ním připravenou zeleninu.

  4. Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!