Celozrnný bylinkový knedlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 5 ks vejce 500 ml mléko 300 g hrubá mouka 30 g čerstvá zelená petrželka podle potřeby bílé a tmavé celozrnné pečivo
Postup Celozrnný bylinkový knedlík recept
Postup přípravy receptu
-
Bílé a tmavé celozrnné pečivo na knedlík si nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, oddělíme si žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko.
Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru válců a fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou.
Připravené celozrnné knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.