Červená zelná polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 - 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule voda 3 - 4 ks mrkev bobkový list 1 balíček červené zelí mletý pepř hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 1 kelímek smetana ke šlehání zelená petrželka mletý kmín 1 lžíce mletá sladká paprika polévkové koření
Postup Červená zelná polévka
Postup přípravy receptu
-
Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, na kolečka nakrájenou mrkev a promícháme. Po chvíli přidáme překrájené červené zelí, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme bobkový list a pod pokličkou vaříme do změknutí
Do téměř hotové polévky vmícháme kelímek zakysané smetany a smetany ke šlehání. Dochutíme polévkovým kořením a podle potřeby ještě jinak okořeníme. Nezapomeneme přidat zelenou petrželku
Červenou zelnou polévku dáme na talíře a podáváme. Je dobrá s čerstvým chlebem klidně i jako hlavní chod.