Hrušky s ananasem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5000 ml voda 2500 - 300 ml voda 1 konzerva ananas 1 kg cukr krupice hrušky 1 lžíce kyselina citronová
Postup Hrušky s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Vodu s cukrem uvedeme do varu, přilijeme šťávu z ananasového kompotu a nálev odstavíme
Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Pokud jsou hrušky menší, můžeme je nakrájet i na měsíčky. Hrušky vhazujeme do vody smíchané s kyselinou citronovou a máčíme je asi 10 minut. Pak je necháme na sítku okapat. Pracujeme postupně, kdy jednu část máme ve vodě, druhá se suší a třetí je již ve sklenicích
Do čistých vymytých sklenic dáme po dvou kostkách ananasu. Každou sklenici naplníme hruškami a nahoru dáme opět dvě kostky ananasu. Hrušky zalijeme teplým nálevem, hrdlo osušíme a sklenici ihned zavíčkujeme
Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, uvedeme do varu a sterilujeme 20 minut na 90 °C. Horké sklenice vyndáme na deku vzhůru dnem a necháme zabalené do druhého dne vychladnout
Nálev je na jednu dávku zavařovacího hrnce, 12 - 14 sklenic (700ml).