Česneková bůčková roláda recept
Apetit ReceptyPostup Česneková bůčková roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Vykoštěný bůček nakrojíme tak, aby se dal rozklepat slabý plát.
Ten osolíme a potřeme oloupaným a prolisovaným česnekem. Srolujeme na roládu o průměru asi 7 cm. Pak obalíme ve sladké paprice.
Nakonec zabalíme do trojitého alobalu a pečlivě utáhneme. Takto připravenou bůčkovou roládu dáme do lednice na 3 dny odležet.
Česnekovou bůčkovou roládu dáme do papiňáku, až začne pískat, necháme 90 minut vařit - důležité! Roládu vyndáme, trochu promačkáme a necháme zabalenou v lednici vychladnout.
Česnekovou bůčkovou roládu krájíme po vychlazení jako salám. Přílohou je pečivo.