Česneková cibulačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 4 ks cibule 2 plátky chleba 1 kostka masový vývar 100 g strouhaný sýr podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby sádlo na ozdobu zelená petrželka
Postup Česneková cibulačka recept
Postup přípravy receptu
-
Z vody a kostky vývaru si připravíme horký vývar.
Cibule oloupeme společně s česnekem. Cibule nakrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
Na lžíci sádla osmahneme cibuli do zlatova a během smažení přidáme prolisovaný česnek. Poté vše zalijeme připraveným vývarem, ochutíme solí, pepřem a čtvrt hodiny povaříme.
Plátky chleba nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme do křupava.
Sýr nastrouháme.
Na talíře rozdělíme osmažené kostičky chleba, strouhaný sýr, zalijeme polévkou a před podáváním ozdobíme zelenou petrželkou. Ihned podáváme.