Cheesecake čokoládové trio recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 g máslo 200 g kakaové sušenky náplň 1 20 g cukr moučka 3 g želatina 80 ml smetana ke šlehání 50 g kvalitní hořká čokoláda 250 g philadelphia náplň 2 20 g cukr moučka 3 g želatina 80 ml smetana ke šlehání 50 g mléčná čokoláda 250 g philadelphia náplň 3 20 g cukr moučka 3 g želatina 50 g bílá čokoláda 80 ml smetana ke šlehání 250 g philadelphia na ozdobu čokoládové hoblinky
Postup Cheesecake čokoládové trio recept
Postup přípravy receptu
-
Základ dortu si připravíme z kakaových sušenek, které najemno rozmixujeme. Sušenkový rozmixovaný základ vložíme do mísy. Máslo rozehřejeme a pomalu ho přiléváme k rozmixovaným sušenkám. Po důkladném promíchání sušenkový korpus vložíme nejlépe do otevírací dortové formy o průměru 22 cm, kterou vyložíme papírem. Sušenky dobře přitlačíme na dno prsty. Formu s korpusem vložíme na 10 minut do mrazáku nebo půl hodiny do lednice.
Připravíme si 3 mísy. Do každé mísy vložíme 250 g philadephie. Tři druhy čokolád samostatně rozpustíme ve vodní lázni. Do každé mísy s philadelphií vlijeme čokoládu a promícháme do krému. Do každé mísy vložíme namočenou a vyždímanou želatinu a dobře promícháme. Každá mísa dostane 3 g želatiny. Do mísy s bílou čokoládou přidáme za stálého míchání našlehanou smetanu. Postup opakujeme s mléčnou čokoládou a s hořkou čokoládou. Nakonec přidáme do každé mísy po lžících prosátý moučkový cukr. Mícháme velmi jemně.
Jakmile máme připravené krémy, můžeme se pustit do kompletování. Vyjmeme formu z lednice. Na dno nalijeme čokoládovou polevu z hořké čokolády, rovnoměrně ji rozprostřeme a uhladíme. Vložíme na 20 minut do lednice. Po ztuhnutí na hořkou polevu nalijeme mléčnou polevu, uhladíme a dalších 20 minut necháme v lednici. Nakonec nalijeme bílou čokoládovou polevu, uhladíme a tentokrát necháme v lednici alespoň na 4 hodinky.
Cheesacake čokoládové trio po ztuhnutí ozdobíme čokoládovými hoblinkami, vyjmeme z formy a podáváme nakrájený na trojúhelníky jako dezert.