Hovězí kližka na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- slanina 1 stroužek česnek sůl vývar 250 g cibule mouka tymián 1 ks mrkev bobkový list 500 g hovězí kližka 1 lžíce rajský protlak sušená petrželka mletý černý pepř 200 ml frankovka
Postup Hovězí kližka na víně
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme slaninu nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme také nadrobno. Středně velkou mrkev očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme
Nadrobno nakrájenou slaninu chvíli škvaříme na pánvi a pak přidáme cibuli. Smažíme tak 20 minut, poté přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj nakrájené maso, promícháváme a opékáme, aby se maso zatáhlo
Poté lehce posypeme moukou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme slaninu, cibuli a mrkev. Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, tymián, bobkový list a sušenou petržel. Maso dusíme několik hodin a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno
Hovězí kližku na víně můžeme podávat s rýží, šťouchanými brambory nebo pečivem.