Chilli con carne jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
3 ks rajče
1 ks chilli paprička
200 g kukuřice
olivový olej
chilli koření
1 ks rajský protlak
300 g bílé fazole
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
500 g mleté maso (vepřové)
1 ks kapie (červená)
4 ks kyselé okurky (střední)
6-7 lžic kečup (ostrý)
mletý česnek

Postup přípravy receptu

  1. Na začátek si připravíme ingredience. Cibuli nakrájíme na proužky. Klidně mohou být silnější. Česnek nakrájíme na plátky. V misce si připravíme maso. Smícháme jej s česnekem, chilli kořením, mletým česnekem, paprikou. Podle chuti jej okořeníme solí a pepřem.

  2. Zeleninu očistíme. Kapii, rajčata, kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Necháme lehce rozmrazit kukuřici. Můžeme ve vodě. Fazole uvaříme, scedíme a necháme okapat.

  3. V teflonovém kastrolu na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku a poté přidáme ochucené maso. Pěkně ho mícháme, aby se dobře orestovalo, ale nepřipálilo. A aby se z něj staly malé kousky.

  4. Jakmile je vidět, že je maso téměř hotovo, přidáme kapii, kyselou okurku, rajčata, bílé fazole a kukuřice. Pořádně promícháme a přikryjeme a asi 5min dusíme. Poté přidáme rajský protlak a ostrý kečup. Vše dle chuti. Kečupu nemusí být moc, tak 6 -7 lžic. Promícháme a opět chvíli podusíme.

  5. Poté podáváme s opečenými toasty anebo mexickými nachos.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!