Chilli con carne po domácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 ks cibule
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva rajský protlak
500 g mleté vepřové maso
2 konzervy sterilované fazole
podle chuti
sůl
olej na smažení
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli s česnekem smažíme na oleji nebo na sádle do sklovata. Následně přidáme mleté vepřové maso, které osmahneme. Dále osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a chilli, postačí o pálivá mletá paprika. Maso pak můžeme lehce podlít vodou, aby se nepřipalovalo. Maso na chilli con carne dusíme tak 20 minut.

  3. Nakonec přidáme sterilované okapané fazole a kukuřici a dalších 10 minut za mírného varu dusíme. Podle chuti můžeme přidat kečup. Také je na každém, jakou konzistenci omáčky chilli con carne zvolí, záleží na příloze.

  4. Chilli con carne po domácku podáváme s čerstvým pečivem nebo rýží, ale také můžeme podávat na topinkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!