Chléb z domácí dvouhákové pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
100 ml mléko
100 g krupice
2 lžičky cukr krupice
250 ml vlažná voda
1-2 lžičky drcený kmín
2 lžičky sušené droždí
1-2 lžičky celý kmín
2 lžíce slunečnicová semínka
100 g žitná chlebová mouka
300 g výběrová hladká pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby nalijeme nejdříve tekutiny. Pak vsypeme mouku a nakonec přidáme i ostatní sypké suroviny, přičemž sůl dáme do levého rohu, cukr do protilehlého pravého rohu. Sušené droždí zahrábneme mírně doprostřed, zbylé suroviny nasypeme nahoru.

  2. Domácí pekárnu pustíme a upečeme chléb, jak jsme zvyklí.

  3. Chléb z domácí dvouhákové pekárny podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!