Chléb z domácí dvouhákové pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžičky sůl 1 lžíce ocet 100 ml mléko 100 g krupice 2 lžičky cukr krupice 250 ml vlažná voda 1-2 lžičky drcený kmín 2 lžičky sušené droždí 1-2 lžičky celý kmín 2 lžíce slunečnicová semínka 100 g žitná chlebová mouka 300 g výběrová hladká pšeničná mouka
Postup Chléb z domácí dvouhákové pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby nalijeme nejdříve tekutiny. Pak vsypeme mouku a nakonec přidáme i ostatní sypké suroviny, přičemž sůl dáme do levého rohu, cukr do protilehlého pravého rohu. Sušené droždí zahrábneme mírně doprostřed, zbylé suroviny nasypeme nahoru.
Domácí pekárnu pustíme a upečeme chléb, jak jsme zvyklí.
Chléb z domácí dvouhákové pekárny podáváme podle chuti.