Chlupaté bramborové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
0.5 lžíce solamyl
100 g hrubá mouka
500 g vařené brambory
500 g syrové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme.

  2. Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno. Slijeme z nich vodu a přidáme nastrouhané vařené brambory. Důkladně je promícháme a přidáme mouku, solamyl a sůl.

  3. Zpracujeme těsto, ze kterého tvoříme vlhkou rukou kulaté knedlíky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme 15 až 20 minut.

  4. Hotové knedlíky podáváme především k masu, ale fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!