Chřestový krém s plísňovým sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 2 ks žloutek 1 ks cibule 200 g gorgonzola 150 ml zakysaná smetana mletý bílý pepř muškátový oříšek 1 l zeleninový vývar 1 kg bílý chřest 4 lžíce suché sherry na ozdobu 1 svazek estragon
Postup Chřestový krém s plísňovým sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme a šikmo nakrájíme na plátky. Chřestové slupky zvolna vaříme 15 minut ve vývaru a potom je vyjmeme.
Oloupanou cibuli nasekáme najemno a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme pokrájený chřest a povaříme. Vývar scedíme a chřest jím podlijeme. Zvolna vaříme přibližně 7 minut.
Polévku rozmixujeme, plísňový sýr do ní rozdrobíme a mícháme do úplného rozpuštění.
Žloutky rozšleháme v zakysané smetaně, vmícháme je do krému, ale již nevaříme. Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a sherry.
Chřestový krém s plísňovým sýrem podáváme sypaný sekaným estragonem.