Chřestový krém s plísňovým sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 ks žloutek
1 ks cibule
200 g gorgonzola
150 ml zakysaná smetana
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
1 l zeleninový vývar
1 kg bílý chřest
4 lžíce suché sherry
na ozdobu
1 svazek estragon

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a šikmo nakrájíme na plátky. Chřestové slupky zvolna vaříme 15 minut ve vývaru a potom je vyjmeme.

  2. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme pokrájený chřest a povaříme. Vývar scedíme a chřest jím podlijeme. Zvolna vaříme přibližně 7 minut.

  3. Polévku rozmixujeme, plísňový sýr do ní rozdrobíme a mícháme do úplného rozpuštění.

  4. Žloutky rozšleháme v zakysané smetaně, vmícháme je do krému, ale již nevaříme. Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a sherry.

  5. Chřestový krém s plísňovým sýrem podáváme sypaný sekaným estragonem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!