Chřestový krém se zelenou fazolkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
2 ks šalotka
2 l kuřecí vývar
3 ks čerstvé žampiony
15 ks fazolové lusky
13 ks zelený chřest
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
1 snítka petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Předem si uvaříme asi dva litry drůbežího vývaru a necháme ho zchladit. Šalotku nakrájíme nadrobno. Chřest očistíme, nakrájíme na půlky a zbavíme dřevnatých částí. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Na třech lžičkách másla osmahneme dorůžova nakrájenou šalotku. Jakmile je šalotka osmahnutá, zalijeme ji vývarem. Přivedeme k varu a potom přidáme nakrájený chřest a vaříme.

  3. Asi po 10 minutách varu přidáme fazolové lusky a nakrájené žampiony. Polévku vaříme, dokud vše není měkké. Potom vše promixujeme ponorným mixérem. Rozmixovanou směs propasírujeme přes cedník. Krém necháme chvíli povařit. Přidáme sůl, mletý pepř a lžíci másla pro zahuštění.

  4. Chřestový krém se zelenou fazolkou podáváme podle chuti s krutonky nebo petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!