Chřestový pudink recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
160 g máslo
50 g šunka
25 ks chřest
80 g hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a nakrájíme na kolečka. Šunku nakrájíme na tenké proužky.

  2. Máslo utřeme do pěny, vmícháme do něj mouku, šunku, vejce, sůl, pepř, chřest a tolik mléka, abychom měli řídké těsto.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vlijeme připravené těsto.

  4. Pudink vaříme v páře zakrytý poklicí hodinu a půl.

  5. Uvařený chřestový pudink vyklopíme, přelijeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!