Chřestový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
2-3 ks vejce
pažitka
500 g chřest
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omytý chřest zbavíme dřevnatých konců a spodní tužší část oškrábeme. Chřest nakrájíme na kousky dlouhé 3 cm. Vejce uvaříme natvrdo.

  2. Takto upravený chřest vložíme do vařící vody a vaříme doměkka. Necháme jej okapat. Chřest promícháme s jemně nakrájenými vejci a pažitkou.

  3. Chřestový salát ochutíme citronovou šťávou a olejem, solí a pepřem. Salát necháme vychladit.

  4. Chřestový salát podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!