Chutné housky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti olej kmín provensálské koření těsto 20 g sůl 1 kg hladká mouka 2 balení sušené droždí
Postup Chutné housky recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme sušené droždí a sůl a podle chuti můžeme přidat kmín, olej a provensálské koření. V těstě uděláme důlek, do důlku přiléváme 0,5 litru vlažné vody a dobře mícháme, abychom vytvořili těsto.
Těsto dobře propracujeme, uděláme z něj kouli a zabalíme ji do utěrky. Těsto necháme 3 hodiny kynout na teplém místě. Po 3 hodinách těsto rozdělíme na kousky, z kterých vytvarujeme houstičky.
Bochánky rozložíme na plech a dáme je do vyhřáté trouby, nejprve na 15 minut na vyšší teplotu (170 °C) a potom teplotu stáhneme (150 - 145 °C) a houstičky budeme péct ještě 30 minut.
Chutné housky necháme vychladnout a můžeme podávat.