Cibulová marmeláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 70 g máslo 2 ks cibule 3 lžíce brandy 3 lžíce olivový olej muškátový oříšek chilli koření 5 ks červená cibule mletý černý pepř 2-3 lžíce přírodný hnědý cukr 3-4 lžičky vinný ocet (červený)
Postup Cibulová marmeláda recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na tenká kolečka. Čím tenčí kolečka budou, tím dřív budeme mít hotovo.
V kastrůlku zpěníme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a asi 10 minut ji necháme jen velmi zvolna restovat na mírném ohni. Pak přisypeme česnek. Přidáme polovinu cukru a octa a vše necháme 20 minut dusit.
Směs lehce osolíme a opepříme. Přidáme špetku chilli koření a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme a ochutnáme. Podle chuti přidáme zbylý cukr a ocet.
Směs necháme asi 5 minut dusit a přilijeme do ní brandy. Směs necháme na ohni pomalu karamelizovat a odpařit z ní většinu tekutiny. Prostě aby měla vzhled klasické marmelády.