Cizrnový krém se zázvorem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
5 ks rajče
0.5 kg cizrna
1 lžíce olivový olej
1 hrnek zeleninový vývar
podle chuti
sůl
smetana
bazalka
zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu přes noc namočíme, ráno vyměníme vodu a uvaříme doměkka. Rajčata nakrájíme na větší kostičky. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nastrouháme.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji ve větším hrnci. Jakmile zezlátne, zaprášíme ji mletou paprikou a necháme ztmavnout. Přidáme uvařenou cizrnu, rajčata, zázvor, osolíme a zalijeme horkým vývarem.

  3. Cizrnovou polévku necháme chvíli povařit a tyčovým mixérem rozmixujeme na hustý krém. Dochutíme bazalkou, podle chuti můžeme ještě zjemnit přidáním smetany.

  4. Cizrnový krém se zázvorem podáváme s opečenými krutony a zdobíme lístkem čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!