Čokoládová cihla s višněmi a šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
krupice na vysypání
těsto
sůl
4 ks vejce
125 g máslo
1 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
400 g polohrubá mouka
750 ml višňový kompot
4 porce instantní cappuccino v prášku
4 lžíce mandlový likér
na ozdobu
kakao
50 g čokoláda
na potření
200 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Instantní cappuccino rozpustíme ve 2 lžících horké vody a necháme vychladnout. Kompotované višně dáme na síto okapat a vypeckujeme je.

  2. Máslo, cukr a špetku soli vyšleháme do pěny a nakonec všleháme vejce postupně jedno po druhém.

  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, přidáme ušlehanou pěnu, cappuccino a mandlový likér. Nakonec vmícháme višně a těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu obdelníkového tvaru. Pečeme v předehřáté troubě přibližně hodinu na 175°C. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

  4. Z čokolády vytvoříme škrabkou dlouhé hoblinky. Ušleháme tuhou šlehačku a čokoládovou cihlu jí potřeme. Poprášíme kakaem a ozdobíme hoblinkami čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!