Čokoládová cihla s višněmi a šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání krupice na vysypání těsto sůl 4 ks vejce 125 g máslo 1 lžíce kakao 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr krupice 400 g polohrubá mouka 750 ml višňový kompot 4 porce instantní cappuccino v prášku 4 lžíce mandlový likér na ozdobu kakao 50 g čokoláda na potření 200 ml smetana ke šlehání
Postup Čokoládová cihla s višněmi a šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Instantní cappuccino rozpustíme ve 2 lžících horké vody a necháme vychladnout. Kompotované višně dáme na síto okapat a vypeckujeme je.
Máslo, cukr a špetku soli vyšleháme do pěny a nakonec všleháme vejce postupně jedno po druhém.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, přidáme ušlehanou pěnu, cappuccino a mandlový likér. Nakonec vmícháme višně a těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu obdelníkového tvaru. Pečeme v předehřáté troubě přibližně hodinu na 175°C. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Z čokolády vytvoříme škrabkou dlouhé hoblinky. Ušleháme tuhou šlehačku a čokoládovou cihlu jí potřeme. Poprášíme kakaem a ozdobíme hoblinkami čokolády.