Cuketa zapečená s houbovo-zeleninovou směsí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
3 ks vejce
1 ks cibule
200 g houby
1/2 ks hermelín
provensálské koření
1 špetka sladká mletá paprika
1 ks menší pórek
1 špetka grilovacího koření
1 ks větší cuketa
4 ks zelené papriky
3 ks větší rajčata
lusky fazolek

Postup přípravy receptu

  1. Všechny zeleninové ingredience řádně opláchneme, cuketu si rozpůlíme příčně a na poloviny rozpůlíme ještě podélně (pokud je cuketa malá, rovnou ji rozdělíme na 2 části podélně). Vydlabeme vnitřek, který rozkrájíme na kostičky, posolíme a v misce je promícháme s prolisovaným česnekem

  2. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené papriky, popř. i zelené fazolky a vše dohromady dusíme pod pokličkou doměkka

  3. Nakrájíme si (nejlépe čerstvé) houby a přidáme je na pánvičku k zelenině, vše trochu osolíme

  4. Poté, co jsou houby i zelenina měkké, přidáme na pánev i nakrájený vnitřek cukety opatřený česnekem. Po krátké době na mírném ohni změkne i cuketa, což je chvíle vhodná na sejmutí pokličky, aby se odpařila přebytečná voda. Nakonec k celé směsi přidáme 2-3 rozkvedlaná vajíčka a mícháme, dokud celá směs nezhoustne. Podle chuti ještě dosolíme

  5. Vydlabanou cuketu lehce posolíme a jemně posypeme sladkou červenou paprikou a grilovacím kořením. Spodek cukety ještě poklademe kolečky nakrájeného pórku. Pak už jen klademe zeleninovo-houbovou směs do částí vydlabané cukety, na vrch můžeme ozdobit na plátky nakrájenými rajčaty a hermelínem

  6. Cuketu s náplní vložíme do rozpálené trouby a pečeme asi 50 min na 160°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!