Cuketa zapečená s houbovo-zeleninovou směsí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 3 ks vejce 1 ks cibule 200 g houby 1/2 ks hermelín provensálské koření 1 špetka sladká mletá paprika 1 ks menší pórek 1 špetka grilovacího koření 1 ks větší cuketa 4 ks zelené papriky 3 ks větší rajčata lusky fazolek
Postup Cuketa zapečená s houbovo-zeleninovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Všechny zeleninové ingredience řádně opláchneme, cuketu si rozpůlíme příčně a na poloviny rozpůlíme ještě podélně (pokud je cuketa malá, rovnou ji rozdělíme na 2 části podélně). Vydlabeme vnitřek, který rozkrájíme na kostičky, posolíme a v misce je promícháme s prolisovaným česnekem
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené papriky, popř. i zelené fazolky a vše dohromady dusíme pod pokličkou doměkka
Nakrájíme si (nejlépe čerstvé) houby a přidáme je na pánvičku k zelenině, vše trochu osolíme
Poté, co jsou houby i zelenina měkké, přidáme na pánev i nakrájený vnitřek cukety opatřený česnekem. Po krátké době na mírném ohni změkne i cuketa, což je chvíle vhodná na sejmutí pokličky, aby se odpařila přebytečná voda. Nakonec k celé směsi přidáme 2-3 rozkvedlaná vajíčka a mícháme, dokud celá směs nezhoustne. Podle chuti ještě dosolíme
Vydlabanou cuketu lehce posolíme a jemně posypeme sladkou červenou paprikou a grilovacím kořením. Spodek cukety ještě poklademe kolečky nakrájeného pórku. Pak už jen klademe zeleninovo-houbovou směs do částí vydlabané cukety, na vrch můžeme ozdobit na plátky nakrájenými rajčaty a hermelínem
Cuketu s náplní vložíme do rozpálené trouby a pečeme asi 50 min na 160°C.