Cuketové řízky v křupavém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks cuketa
podle chuti
sůl
těstíčko
1-2 ks bílek
3 lžíce olivový olej
130 g hladká mouka
150 ml teplá voda
podle potřeby
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cukety očistíme a nakrájíme podélně na plátky asi 1 cm silné. Osolíme a necháme 30 minut odpočívat.

  2. Mezitím si připravíme těstíčko. Použijeme 1 velký bílek nebo 2 bílky z menších vajec. Mouku prosejeme do mísy a doprostřed uděláme důlek. Do něj nalijeme olej, přidáme vodu a vidličkou promícháme. Necháme také odstát 30 minut. Bílky ušleháme v pevný sníh a přidáme do těsta.

  3. Cuketu osušíme kuchyňským papírem nebo utěrkou.

  4. V pánvi s vyšším okrajem rozpálíme dostatečné množství oleje, aby se cukety fritovaly ponořené, nasáknou tak méně tuku. Cuketu napíchneme vidličkou a protáhneme v těstíčku z obou stran. Cukety ihned smažíme dozlatova (stačí asi

  5. půl minuty z každé strany).

  6. Cuketové řízky v křupavém těstíčku podáváme ihned jako chuťovku nebo jako hlavní jídlo s přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!