Cuketový provensálský nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
4 ks brambory
1 ks cuketa
1 kelímek zakysaná smetana
2 lžíce provensálské koření
10 dkg eidam 30%
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory i cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Osolíme je, aby pustily šťávu. Tu po chvilce scedíme.

  2. Do bramborovo-cuketové směsi přidáme vejce rozmíchané se zakysanou smetanou a dobře promícháme. Poté přisypeme ještě provensálské bylinky a opět zamícháme. Směs přendáme do máslem vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným eidamem. Cuketový provensálský nákyp pečeme zhruba hodinu. K bramborům a cuketě můžeme přimíchat hovězí či vepřové mleté maso.

  3. Upečený cuketový provensálský nákyp nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!