Cuketový provensálský nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 4 ks brambory 1 ks cuketa 1 kelímek zakysaná smetana 2 lžíce provensálské koření 10 dkg eidam 30% podle potřeby máslo
Postup Cuketový provensálský nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Velké brambory i cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Osolíme je, aby pustily šťávu. Tu po chvilce scedíme.
Do bramborovo-cuketové směsi přidáme vejce rozmíchané se zakysanou smetanou a dobře promícháme. Poté přisypeme ještě provensálské bylinky a opět zamícháme. Směs přendáme do máslem vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným eidamem. Cuketový provensálský nákyp pečeme zhruba hodinu. K bramborům a cuketě můžeme přimíchat hovězí či vepřové mleté maso.
Upečený cuketový provensálský nákyp nakrájíme a můžeme podávat.