Dobrá hrachová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 dkg tuk
1 ks cibule
2 l voda
1 lžička grilovací koření
4 dkg hladká mouka
1 ks tenký párek
20 dkg žlutý hrách
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočený žlutý hrách uvaříme doměkka a prolisujeme.

  2. Připravíme si na tuku cibulovou jíšku, okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Rozředíme ji trochou vody, vlijeme do polévky a povaříme 10 minut. Před koncem varu okořeníme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Do hotové hrachové polévky vložíme na kolečka nakrájený tenký párek a necháme prohřát. Dobrou hrachovou polévku dochutíme petrželkou.

  3. Dobrá hrachová polévka skvěle zasytí a není těžká na přípravu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!