Dobrá jablková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
5 ks jablko
0.5 balíčku prášek do pečiva
15 dkg cukr moučka
25 dkg hera
2 balíčky vanilkový cukr
40 dkg polohrubá mouka
0.5 balíčku skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, změklou heru, žloutky, půl balíčku prášku do pečiva a moučkový cukr zpracujeme v těsto. Z těsta oddělíme asi 3/4 a zbytek dáme do mrazáku, aby rychleji ztuhlo.

  2. Jablka očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

  3. 3/4 těsta rozložíme do pekáčku na pečící papír, poklademe jablky a posypeme skoro polovinou sáčku skořicového cukru. Pak ještě posypeme vanilkovým cukrem (až 2 sáčky) a pokryjeme vyšlehaným sněhem z bílků. Nakonec posypeme nastrouhaným zbytkem těsta, které jsme si odložili. Těsto strouháme přímo nad pekáčkem. Přikryjeme alobalem.

  4. Dobrou jablkovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 150 - 200 °C, musíme se ale řídit troubou - zda je plynová či elektrická, já peču v elektrické. Na povrchu nesmí být jablková buchta tmavá, pokud rychle tmavne je lepší troubu zmírnit a stále péct s alobalem na povrchu. Jablkovou buchtu pečeme zhruba půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!