Dobrá jablková buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 5 ks jablko 0.5 balíčku prášek do pečiva 15 dkg cukr moučka 25 dkg hera 2 balíčky vanilkový cukr 40 dkg polohrubá mouka 0.5 balíčku skořicový cukr
Postup Dobrá jablková buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, změklou heru, žloutky, půl balíčku prášku do pečiva a moučkový cukr zpracujeme v těsto. Z těsta oddělíme asi 3/4 a zbytek dáme do mrazáku, aby rychleji ztuhlo.
Jablka očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
3/4 těsta rozložíme do pekáčku na pečící papír, poklademe jablky a posypeme skoro polovinou sáčku skořicového cukru. Pak ještě posypeme vanilkovým cukrem (až 2 sáčky) a pokryjeme vyšlehaným sněhem z bílků. Nakonec posypeme nastrouhaným zbytkem těsta, které jsme si odložili. Těsto strouháme přímo nad pekáčkem. Přikryjeme alobalem.
Dobrou jablkovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 150 - 200 °C, musíme se ale řídit troubou - zda je plynová či elektrická, já peču v elektrické. Na povrchu nesmí být jablková buchta tmavá, pokud rychle tmavne je lepší troubu zmírnit a stále péct s alobalem na povrchu. Jablkovou buchtu pečeme zhruba půl hodiny.