Dobrá sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
8 ks rohlík
30 ml smetana na vaření
35 dkg uzené vepřové maso
70 dkg vařená vepřová plec
podle chuti
sůl
petrželka
pažitka
libeček
mletý černý pepř
sušená majoránka
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostky, rozdělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme se smetanou na vaření a nalijeme na rohlíky.

  2. Uvařené maso nadrobno pokrájíme, všechny bylinky nasekáme. Dohromady bychom měli mít misku nasekaných bylinek.

  3. Namočené rohlíky osolíme, opepříme, vmícháme maso a bylinky. Z bílků ušleháme sníh a lehce ho do směsi vmícháme.

  4. Zapékací nádobu vymažeme máslem, rovnoměrně rozprostřeme nádivku a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

  5. Dobrou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme třeba s bramborovou kaší nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!