Žemlovka s kakaem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks vejce 4 lžíce máslo kakao 2 ks jablko rozinky 100 g cukr moučka 5 ks rohlík 2 lžíce mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček měkký tvaroh máslo na vymazaní
Postup Žemlovka s kakaem
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, nastrouháme a promícháme se skořicí. Můžeme přidat rozinky
Pekáč vymažeme máslem a vysypeme instantním kakaem
Žloutky oddělíme od bílků, které ušleháme do tuhé pěny. Do misky dáme tvaroh, cukr a žloutky. Ušleháme a vařečkou vmícháme tuhý sníh z bílků
Do další misky si nalijeme mléko. Rohlíky nebo housky nakrájíme na cca 1,5 cm silné plátky. Ty z každé strany namočíme v mléce a ukládáme těsně vedle sebe na dno pekáče. Pečivo potřeme rozpuštěným máslem a posypeme instantním kakaem. Vrstvu poté posypeme půlkou směsi jablek, na kterou dáme půl tvarohového krému. Na ten opět ukládáme pečivo namočené v mléce a celý proces opakujeme. Skončíme tvarohem, který můžeme ještě posypat kakaem
Žemlovku pečeme asi 30 minut při 150 °C
Žemlovka s kakaem ihned po dopečení podáváme.