Žemlovka s kakaem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 lžíce máslo
kakao
2 ks jablko
rozinky
100 g cukr moučka
5 ks rohlík
2 lžíce mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček měkký tvaroh
máslo na vymazaní

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nastrouháme a promícháme se skořicí. Můžeme přidat rozinky

  2. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme instantním kakaem

  3. Žloutky oddělíme od bílků, které ušleháme do tuhé pěny. Do misky dáme tvaroh, cukr a žloutky. Ušleháme a vařečkou vmícháme tuhý sníh z bílků

  4. Do další misky si nalijeme mléko. Rohlíky nebo housky nakrájíme na cca 1,5 cm silné plátky. Ty z každé strany namočíme v mléce a ukládáme těsně vedle sebe na dno pekáče. Pečivo potřeme rozpuštěným máslem a posypeme instantním kakaem. Vrstvu poté posypeme půlkou směsi jablek, na kterou dáme půl tvarohového krému. Na ten opět ukládáme pečivo namočené v mléce a celý proces opakujeme. Skončíme tvarohem, který můžeme ještě posypat kakaem

  5. Žemlovku pečeme asi 30 minut při 150 °C

  6. Žemlovka s kakaem ihned po dopečení podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!