Dobrá valašská kyselica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks brambory
250 ml mléko
4 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
špetka mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
6 kuliček celý pepř
1 sklenice kysané zelí
2 ks valašská klobása
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Vodu ze zelí slijeme do polévkového hrnce a naředíme vodou zhruba do 3/4 litru. Klobásy podélně rozřízneme a nakrájíme na půlkolečka.

  2. Do hrnce s vodou a lákem ze zelí přidáme zelí, koření a nakrájenou

  3. klobásu. Vše společně vaříme do změknutí (asi 30 minut). Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě se solí a kmínem zvlášť v jiném hrnci. Mouku rozmícháme v mléce a vytvoříme tak zásmažku, kterou vlijeme do polévky za stálého míchání. Valašskou kyselicu tak zahustíme. Ještě chvíli provaříme a na závěr přidáme již uvařené kostičky brambor. Nakonec polévku dochutíme

  4. solí a pepřem.

  5. Dobrou valašskou kyselicu servírujeme do talířů, kde ji ještě můžeme podle

  6. chuti přelít smetanou a ozdobit čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!