Dobrá zelňačka s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 l vývar
3 ks brambory
1 ks cibule
0 kelímků kysaná smetana
3 lžíce mletá sladká paprika
1 balíček kysané zelí
podle potřeby
2 ks klobása
masox
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na půlkolečka. Zelňačku můžeme připravit i bez klobásy.

  2. Cibuli osmahneme dozlatova, silně zasypeme červenou paprikou a zalijeme vývarem dříve, než nám paprika zhořkne. Vložíme kysané zelí bez nálevu a kostičky brambor. Kdo má rád, přidá nakrájenou klobásu. Polévku podle potřeby dochutíme masoxem. Když už jsou brambory měkké, přilijeme kysanou smetanu smíchanou s vodou do polévky. Popřípadě ještě zelňačku s klobásou zahustíme moukou smíchanou s vodou.

  3. Dobrou zelňačku s klobásou či bez klobásy podáváme s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!