Dobrá zelňačka s klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 l vývar 3 ks brambory 1 ks cibule 0 kelímků kysaná smetana 3 lžíce mletá sladká paprika 1 balíček kysané zelí podle potřeby 2 ks klobása masox hladká mouka
Postup Dobrá zelňačka s klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na půlkolečka. Zelňačku můžeme připravit i bez klobásy.
Cibuli osmahneme dozlatova, silně zasypeme červenou paprikou a zalijeme vývarem dříve, než nám paprika zhořkne. Vložíme kysané zelí bez nálevu a kostičky brambor. Kdo má rád, přidá nakrájenou klobásu. Polévku podle potřeby dochutíme masoxem. Když už jsou brambory měkké, přilijeme kysanou smetanu smíchanou s vodou do polévky. Popřípadě ještě zelňačku s klobásou zahustíme moukou smíchanou s vodou.
Dobrou zelňačku s klobásou či bez klobásy podáváme s chlebem nebo pečivem.