Domácí chléb 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
cukr
3-4 lžičky sůl
1-2 lžičky kmín
1-2 lžičky tymián
1 kostka droždí
5 hrnků polohrubá mouka
2 hrnky vlažná voda
na potření
2 lžíce ocet
podle potřeby
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nasypeme hladkou mouku, tymián, sůl a kmín.

  2. Stranou si v hrníčku připravíme z vlažného oslazeného mléka a droždí kvásek. Po vykynutí dáme kvásek do mísy s moukou. Přilijeme vodu a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu vykynout.

  3. Potom vypracujeme šišku chleba, kterou přeneseme na plech. Plech musí být důkladně posypán moukou. Šišku necháme ještě asi 20 minut kynout. Před vložením do trouby chléb potřeme octovou vodou.

  4. Domácí chléb nejprve pečeme zprudka při 220 °C asi 5 minut. Pak teplotu snížíme a chléb dopékáme při 180 °C asi 30 - 45 minut. Chléb při pečení několikrát potřeme octovou vodou. Po vyndání chléb ještě naposledy potřeme a necháme vystydnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!