Domácí citronová zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic cukr
500 ml voda
2 ks citron
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.

  2. Do hrnce dáme vodu, citronovou kůru, citronovou šťávu a cukr, provaříme, potom přimícháme ve studené vodě rozmíchaný pudinkový prášek a uvaříme jako pudink. Bude ovšem řidší.

  3. Zmrzlinu zchladíme. Buď ji dáme do formiček a do mrazáku, kde je zmrzlina asi za 2 - 3 hodiny hotová, je-li směs dobře vychlazená. Nebo dáme do zmrzlinového strojku.

  4. Cukr přidáváme podle vlastní chuti. Není-li citronová šťáva dosti výrazná,.je dobré přidat trochu citronové šťávy (citronek). Vše záleží na vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!