Domácí džem z višní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks hřebíček
0.5 ks badyán
500 g višně
0.5 ks grapefruit
1 ks celá skořice
200 g želírovací cukr

Postup přípravy receptu

  1. Višně přebereme, odstraníme stopky a odpeckujeme. Višně vložíme do nádoby, přidáme koření a přivedeme rychle k bodu varu. Prudce povaříme asi 5 minut.

  2. Grapefruit oloupeme, odstraníme bílou dužinu a vyloupeme do nádoby s višněmi. Přivedeme k varu, za občasného míchání a postupného přidávání cukru opět prudce povaříme asi 5 minut.

  3. Horkým višňovým džemem plníme sklenice, upevníme víčka a sterilujeme. Sklenice o objemu 200 ml na 15 minut při 85°C. Po sterilaci obrátíme sklenice dnem vzhůru a po vychladnutí uložíme v chladu a temnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!