Domácí griliáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce voda
10 lžic cukr krupice
80-100 g ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme do kastrolku a svaříme ho s vodou. Za stálého míchání vaříme, až začne cukr zlátnout. Když má cukr světle hnědou barvu, přidáme nahrubo nasekané ořechy. Lze použít ořechy vlašské, lískové, ale klidně i mandle a jiné podle chuti. Skvělá je i směs ořechů.

  2. Cukr s ořechy pak nalijeme na plech vymazaný olejem a necháme ztuhnout. Griliáš rozdrtíme válečkem nadrobno nebo nahrubo - podle potřeby.

  3. Domácí griliáš používáme ke zdobení moučníků, dezertů, cukroví, ale klidně i na zmrzlinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!