Domácí housky na hamburgery recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 1 lžička sůl vejce 2 lžíce máslo 200 ml mléko 40 g droždí 680 g hladká mouka 200 ml horká voda sezamová semínka
Postup Domácí housky na hamburgery
Postup přípravy receptu
-
Máslo si rozpustíme. Do mísy rozdrobíme nebo nasypeme droždí a přidáme ostatní suroviny. Chvilku mícháme a jakmile se vše spojí v jednu pevnou masu, můžeme těsto vyjmout a promačkávat v dlaních. Těsto by se mělo dobře hníst. Pokud by se lepilo, můžeme jej ještě vyválet v mouce, dokud nebude hladké. Poté jej dáme do mísy a necháme pod utěrkou zhruba 1 hodinu kynout na teplém místě. Osobně si mísu s těstem vždy postavím na další mísu, do které naliji vroucí vodu
Vyjmeme vykynuté těsto, ještě trochu promačkáme a poté rozdělíme na houstičky. Velikost si můžete určit sami. Já těsto použila i na 2 kg hamburger
Housky naskládáme na plech, který předtím lehce omastíme. Můžeme použít i pečící papír. Přikryjeme utěrkou a necháme 45 - 60 minut vykynout
Vykynuté housky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C zhruba 15 minut. Upečené hamburgerové housky vyjmeme a necháme vychladnout. Až změknou, můžeme je rozkrojit a plnit.