Domácí hovězí hamburger recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks vejce 1 lžička máslo 1 ks cibule 2 plátky ementál 2 plátky anglická slanina 400 g hovězí maso 2 ks hamburgerová houska podle chuti sůl petrželka kečup zelenina černý pepř tatarská omáčka podle potřeby olej na smažení
Postup Domácí hovězí hamburger recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso umeleme na mlýnku. Stačí jednou, kdo má rád jemnější mleté maso, může 2krát.
Cibuli nakrájíme najemno, na troše oleje osmažíme dozlatova. Pak k ní přidáme propasírovaný česnek, promícháme a ihned odstavíme a necháme vychladnout.
Když je cibulka s česnekem studená, přidáme ji do mletého masa spolu s vejcem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pořádně promícháme a dáme do lednice odpočinout.
Nakrájíme si na oblohu zeleninu dle chuti - rajče, papriku, salát, cibuli, nebo co kdo má rád. Rozpálíme si troubu na 180°C. Rozkrojíme bulky každou půlku bulky potřeme trošičkou másla a dáme na plech.
Vytáhneme maso z lednice a uděláme z něj 2 hamburgery. Smažíme na rozpáleném oleji. Je lepší smažit na větší pánvi, aby se zároveň mohla osmažit dokřupava i anglická slanina. Když se nám maso smaží, dáme do rozpálené trouby plech s bulkami a pečeme je asi na 2 minuty.
Když bulky vytáhneme z trouby, dáme na jednu polovinu trochu kečupu a na druhou polovinu trochu tatarky, obložíme zeleninou, položíme hamburgery. Na maso dáme sýr a na sýr anglickou slaninu.
Domácí hovězí hamburgery ihned podáváme.
Videorecept na nejlepší burger zde