Domácí hovězí hamburger recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 lžička máslo
1 ks cibule
2 plátky ementál
2 plátky anglická slanina
400 g hovězí maso
2 ks hamburgerová houska
podle chuti
sůl
petrželka
kečup
zelenina
černý pepř
tatarská omáčka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso umeleme na mlýnku. Stačí jednou, kdo má rád jemnější mleté maso, může 2krát.

  2. Cibuli nakrájíme najemno, na troše oleje osmažíme dozlatova. Pak k ní přidáme propasírovaný česnek, promícháme a ihned odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Když je cibulka s česnekem studená, přidáme ji do mletého masa spolu s vejcem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pořádně promícháme a dáme do lednice odpočinout.

  4. Nakrájíme si na oblohu zeleninu dle chuti - rajče, papriku, salát, cibuli, nebo co kdo má rád. Rozpálíme si troubu na 180°C. Rozkrojíme bulky každou půlku bulky potřeme trošičkou másla a dáme na plech.

  5. Vytáhneme maso z lednice a uděláme z něj 2 hamburgery. Smažíme na rozpáleném oleji. Je lepší smažit na větší pánvi, aby se zároveň mohla osmažit dokřupava i anglická slanina. Když se nám maso smaží, dáme do rozpálené trouby plech s bulkami a pečeme je asi na 2 minuty.

  6. Když bulky vytáhneme z trouby, dáme na jednu polovinu trochu kečupu a na druhou polovinu trochu tatarky, obložíme zeleninou, položíme hamburgery. Na maso dáme sýr a na sýr anglickou slaninu.

  7. Domácí hovězí hamburgery ihned podáváme.

  8. Videorecept na nejlepší burger zde


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!