Domácí ledový čaj recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 l voda 8 lžic cukr krupice 4 lžíce citronová šťáva 1 ks mátový čaj 4 ks zelený čaj s vůní broskve 70 ml broskvová šťáva
Postup Domácí ledový čaj recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu vodu přivedeme k varu. Vypneme a vložíme 4 pytlíčky zeleného čaje s příchutí broskve a 1 pytlíček mátového. Necháme 10 - 15 minut vylouhovat, před vyndáním pytlíčků ještě pořádně promícháme.
Přidáme broskvovou šťávu a dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Množství je přibližné, výsledek vždy ochutnáme a ještě dochutíme podle libosti. Když vám ruka trochu ujede, tak by to nemělo vadit - horký čaj chutná aromatičtěji než studený. Necháme vychladit na pokojovou teplotu.
Domácí ledový čaj pak dáme vychladit přes noc do ledničky. Nebo přelijeme do PET lahví a necháme zmrznout v mrazáku. Pak můžeme čaj pít po douškách podle toho, jak postupně bude roztávat. Zároveň zůstane ledový nebo aspoň příjemně chladivý několik hodin - tak se ledový čaj hodí na nerušené povídání na zahradě nebo na výlety.