Domácí majonéza z vařeného vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
2 špetky sůl
1 ks vejce
2 lžíce ocet
1 dl mléko
1 lžička cukr krystal
1 lžíce plnotučná hořčice
1 špetka mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a důkladně vychladíme. Je dobré, když mají všechny použité suroviny stejně chladnou teplotu.

  2. Do mixéru dáme vejce, mléko, hořčici, ocet, cukr, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka. Poté mixér pustíme a slabým proudem přiléváme olej do zhoustnutí omáčky.

  3. Výroba je možná i tyčovým mixérem, ale lepší je klasický s možností horního přilévání oleje. Kdo má majonézu radši jemnější, může použít citronovou šťávu místo octa.

  4. Domácí majonézu z vařeného vejce podáváme k různým pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!