Domácí mascarpone recept
Apetit ReceptyPostup Domácí mascarpone recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni ohřejeme smetanu přesně na 90 °C. Jakmile smetana dosáhne teploty, přidáme citronovou šťávu. Teplotu snížíme na minimum a stále mícháme, dokud citronová šťáva nezačne pracovat. Nevytvoří se žádné hrudky. Směs bude spíše jako hustý krém.
Připravíme si na mísu husté sítko se čtyřmi vrstvami gázy a gázu o mísu přichytneme. Směs přeneseme na gázu, ale v žádném případě ji nemačkáme. Takto směs necháme zcela vychladnout. Po úplném vychlazení směs přikryjeme transparentní folií a necháme alespoň na 24 hodin v lednici.
Domácí mascarpone používáme na sladké krémy, náplně, ale i na slané pokrmy a rizota. Domácí mascarpone spotřebujeme do 3 dnů.