Domácí meruňková zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
3 dl mléko
125 g bílý jogurt
3 dl sladká smetana
125 g meruňková dřeň

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší nádoby nalijeme mléko. Přimícháme cukr, sladkou smetanu a propasírovanou dřeň z meruněk - kaši. Vmícháme kelímek bílého nebo meruňkového jogurtu.

  2. Směs důkladně promícháme a na mírném plameni ji pomalu zahřejeme. Směs nesmí dosáhnout varu a stále ji metlou mícháme, dokud směs není pěnová a nenabude na objemu. Takto připravený krém necháme nejprve vychladit. Pak ji přendáme do nádoby, zavřeme a v mrazáku ji necháme asi 3 hodiny zmrznout, přičemž ji každých 15 minut mícháme.

  3. Domácí meruňkovou zmrzlinu podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!